Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2015 21:21 - Слънчеви колектори за топла вода
Автор: stoki Категория: Спорт   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Вакумните слънчеви колекторите са най-използваните слънчеви колектори в днешно време.  Те са най-известните източници на алтернативна енергия поради достатъчната ефективност на ниска цена. Цената на слънчевите колектори от този вид се определя от вида на стъклените тръби и основните им характеристики. Основното предимство на тези модели е, че те са перфектни за климата в България и дори се чудя как така всяка къща у нас няма подобни слънчеви колектори или соларни системи.

Основната екстра за която те се монтират е производството на топла вода чрез слънчева енергия. За целта може да се използват слънчеви колектори с вакумни тръби, плоски или концентриращи. При всички случай сметката ви за ток ще падне чувствително.

Втората екстра за употреба на слънчевите колектори е производство на светлина, макар че в България се употребяват предимно за вода, климата у нас позволява максимално широка употреба на това прекрасно изобретение.

Вакумните слънчеви колектори се правят от  така наречените  сухи и мокри вакуумни тръби.

Първите са предимно затворени системи под налягане, а вторите използват отворена система и са със много по-ниска цена поради което са широко употребявани за домакинството.

Специализиралата за слънчеви системи фирма BeridBG.com предлага всички видове слънчеви колектори, но най-добре е да изберете след като разгледате магазина им и се консултирате с професионалистите. След изчисления ще ви предложат най-ефективното за вас за да получите пълното удобство от използването на слънчевата енергия.

Там ще намерите слънчеви колектори за дома или работата, за всички видове сгради или площи с различен дизайн и висока енергийна  ефективност.

Ако разгледате моделите по-внимателно със сигурност ще намерите описание какво точно представляват различните видове слънчеви колектори според вашите нужди и желания.

Сега е времето да спестите от сметките си за ток и да инвестирате в слънчевата енергия, която е по-екологична, по-чиста и достатъчно ефективна. Слънчевите колектори са бъдещето на строителството и отоплението на вашия дом. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoki
Категория: Спорт
Прочетен: 20210
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930