Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2016 22:30 - Фирми за тиймбилдинг - бъдещето на колектива
Автор: stoki Категория: Спорт   
Прочетен: 618 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

В последно време все повече български фирми внедряват практиките за провеждане на “тиймбилдинг игри” за сплотяване на колектива и повишаване на работоспособността. Няма спор, че когато служителите са отпочинали и работят в една добра екипна среда, те са полезни както за себе си, така и за работодателя си. Естествено за да имате сто процентов ефект от една такава програма за тиймбилдинг е добре да се обърнете към професионалистите.

Ако се поровите малко в Интернет ще намерите много фирми за тиймбилдинг, но някои от тях се открояват повече. Те могат да организират тиймбилдинг събитие, като игри сред природата или обучение в зала, по-специално направена за вас програма.

Аз бих препоръчал едно име, което силно се откроява сред останалите в бранша –Nikeli фирма за тиймбилдинг. Това е агенция за събитиен мениджмънт специализирана в цялостната организация на тийм билдинг програми и може да ви предложи място на провеждане, осигуряване на зали, кетъринг, оборудване, организация на фирмено парти, промоции, награди и всичко за едно незабравимо събитие.

Все пак от къде идва теорията за тиймбилдинг игрите?

Думата ‘team‘ исторически се е появявала на Запад при използването на волските впрягове, които трябвало да споделят силата си за превоз на тежки товари. В превод на български език често се използват „екип“, „отбор“ или „колектив“, но те не я описват напълно. Поради което в разговорния език, често използваме думите тийм или тим.

Тим – това е нещо повече от една група хора, които в синергия допринасят за успеха на цялото. Това е организирана група от физически лица, работещи за постигане на общата цел. Отборът е жив организъм, в него всеки си има история, но въпреки това екипът е най-добрия начин да се продължи обученото.
За това се казва, че колективът се изгражда с кръв, пот и сълзи!
Истинския колектив е комбинация от хора с различни умения и знания, които са взаимно допълващи се за да могат заедно да постигнат определените цели.

Какво е тийм билдинг?

Тийм билдинг на български се превежда като „изграждане на екип“ или по-скоро употребявания през социализма израз „сплотяване на колектива“. Тази дейност се постига чрез различни методи и подходи и е непрекъснат процес за развитие на организационната единица.

Тийм билдинг е интервенция за подпомагане на групи от хора за бързото им превръщане в ефективен екип и колектив. Не е най-трудния процес в света, но една правилна тийм билдинг програма прави чудеса. Тя трябва да е така изградена, че всяко усилие да кара колектива да изучава процеса на съвместна работа и да предоставя възможност за личностно израстване.

От друга страна тийм билдинг игрите може да се използват като средство за подобряване на мотивацията на служителите и доказан начин за развитие на корпоративния дух дори и на най-големия колектив. Това е една вълнуваща концепция, защото тя е в основата на успеха на всяка една организация.

Как да изберем фирма за тиймбилдиг?

За да изберете правилната за вас фирма за тиймбилдинг първо трябва да определите точно вашата цел. За това прочете още веднъж теорията за тиймбилдинг игрите и се спрете на първоначална идея. Разгледайте в Интернет фирмите за тиймбилдинг, като разберете коя от кога е на пазара и какъв опит има. Разгледайте портфолиото им, а не само цените.

Второто нещо по което ще познаете правилната фирма е комплексността на техните услуги, да бъдат не само повече като брой, но и да се усеща една завършеност в дейността.
И накрая каквото и събитие да организирате най-важното е да се забавлявате и да си прикарате добре, това е най-добрата отмора на колектива.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoki
Категория: Спорт
Прочетен: 20204
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930