Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 21:35 - Планински велосипеди
Автор: stoki Категория: Спорт   
Прочетен: 2858 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Рано или късно всеки почитател на велосипеда има момент, в който иска да смени старото колело с ново. Някой избират нова покупка, защото старият модел е вече повреден, а други купуват за първи път. Във всеки случай възниква основният проблем: кой велосипед да избирате от всички видове представени в магазина. https://sportensklad.bg/sportni-stoki/velosipedi 

 

На първо време, важно е да разберете, от какво колело точни се нуждаете и колко ще го карате. С велосипед може да участвате в състезания по пътищата, може любителски да практикувате колоездене, да правите каскади с висока скорост от планината, или само веднъж седмично, за да ходите до магазина за хранителни покупки. Естествено ще трябва да изберете подходящия тип велосипед. Ето, защо ще е важно да знаете какви видове колелета се предлагат:

 

Планински велосипеди

 

Най-често срещаният тип колело са тези велосипеди. Те са универсални и са предназначени за каране по асфалтови пътища и по пътеките в гората. Исторически погледнато, понятието "планински велосипед" включва различни видове, понякога много различни и създадени за различни цели. Отличителна черта на тези модели са по-високо разполагане на педалите за каране, седалка, добри амортисьори, което позволява да се разтоварят ръцете и гърба, като се увеличава комфорта. За удобството при карането на това колело, допринася и по-меката седалка, поставка за крака, багажник и т.н.

 

 

Градски велосипеди

 

Пешеходните велосипеди са логично развитие на остарелите пътни колелета с две точила: те са по-удобни, функционални, но и цената е малко по-висока.

 

Детски велосипеди

 

От името е повече от ясно за кои колелета става дума и конкретно от кого ще бъдат използвани. Разликата е в моделите. Съществува голямо разнообразие от модели детски велосипеди, като някои от тях наподобяват колелетата за възрастни, други са без педали, а трети имат помощни точилца.

 

Шосеен велосипед

 

Такъв велосипед е подходящ за приятни разходки в градски условия и асфалтиран път. С този велосипед спокойно може да се движите на тихо и спокойно пътуване до магазина или за работа. Освен това шосейният велосипед е идеален за активни хора, които обичат да излизат в околностите на големия град.

 

BMX велосипед

Специалните модели велосипеди са идеални за някои трикове. Характерни черти: малки колела (обикновено 20 инча), спирачки от двете страни на точилата и механизъм, който върти колелото в една посока, без усукване на спирачни кабели. Този велосипед е добре да се купува, само от заинтересовани към този тип колоездене, а не според желанието да се ръководим от модерни младежки тенденции.

 

 

Колела за баланс

 

Това са точилата за велосипедите на децата, с които най-малките се учат на първите стъпки в „прохождане“ тънкостите на колоезденето.

 

Сгъваем велосипед

 

Един практичен, модерен и функционален модел, от който всеки съвременен дом и човек се нуждае. Сгъваемите механизми позволяват лесно прибиране в автомобил, по време на съхранение и при голямо местене на багаж.

 

Електрически велосипеди

 

Както говори и самото име разполагат с батерия за захранване плюс всички останали екстри и приспособления за стандартно колело.

 

 

Аксесоари

 

След всички споменати видове, няма как да не обърнем внимание и на тази част от обзавеждането за всяко колело. Сред аксесоарите за велосипеди ще откриете, както модели, които да направят по-комфортно колоезденето, така и части за поддръжка на велосипеда.

Приятно пазаруване, ако вече сте избрали своя модел и приятни емоции по време на карането му!

 

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stoki
Категория: Спорт
Прочетен: 20232
Постинги: 11
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930